варовик

Карлуково

Луковит
Принт.
За пещерата Проходна:
До село Карлуково се достига по главния път E83 между София и Плевен, с отклонение от Луковит, Петревене или Румянцево. На 110 км е от София.
От село Петревене, на площада в ляво, на кръстовището направо, след втория голям завой надясно по чакълен път към пещерата.
Катери се в пещерата Проходна и скалите около нея. Обекта е подходящ за катерене по време на жегата, защото е винаги на сянка.

За Кунино:От София се кара по магистралата, до разклонението за Ябланица, след това се прекосява градът като се следват табелките за отклонението наляво за с. Добревци, с. Батулци, гр. Роман и накрая с. Кунино. До центъра на селото са 120 км от София, а до Малкото Каше - 123 км.
Черния път между гара Карлуково и село Кунино е оправен, може да се стигне и през село и гара Карлуково. По черният път се кара 3.6 км ( ако се минава през Кунино са 1.5 км). При този вариант от София се кара до края на магистралата, след това се следва за Луковит. При село Петревене се свива наляво към Карлуково. След селото и след черният път за пещерата Проходна, на разклона за гара Карлуково се свива към нея наляво. Минава се покрай фабрика за трошене на камъни, а след това под железопътния мост по посока болницата за психиатрично болни. След нея асвалтът свършва и се продължава по споменатия черен път за с. Кунино. По него 3.6 км до Малкото каше.
Мартин Тонов коментира No Connection [7b]
Според мен вече стана 7б+ след като му счупих една хватка
17 Jul, 2014