Червените скали долен слой

Ловеч
?

Първи

спортен 0 изкачвания
?

Втори

спортен 0 изкачвания
?

Трети

спортен 0 изкачвания
?

Четвърти

спортен 0 изкачвания
?

Пети

спортен 0 изкачвания
?

Шести

спортен 0 изкачвания
?

Седми

спортен 0 изкачвания
?

Осми

спортен 0 изкачвания
?

Девети

спортен 0 изкачвания
?

Десети

спортен 0 изкачвания

Обектът се намира в югозападната част на гр. Ловеч,точно над квартал Дръстене, на около 300 м от последните къщи. Скалите са с южно изложение, което предоставя възможност за катерене през пролетта, през лятото - сутрин и привечер, есента и през по-топлите слънчеви дни на зимата. Скалата е варовик, височина между 16 и 20 м. Скалата предлага различни скални образувания и форми: цепнатини, надвеси, тавани, плочи, ръбове, винкели и камини. По път към скалите се минава покрай ниски скали, високи не повече от 4-5м, които са подходящи и за боулдър катерене.

Ловеч се намира на 11 км от пътя София-Варна, на 150 км от София. След входнат табела на Ловеч има път вдясно, който води към центъра на града. Минава през просечена скала, а след това се открива и града, в дясно се вижда крепостта, а под нея се намира и квартал "Вароша". Продължава се по пътя надолу и след първите сгради, се завива вдясно (първата пресечка вдясно), минава се през мост. Веднага след моста, се завива наляво и от там само направо до един стръмен път вдясно нагоре (пътят за Зоопарка). На около 30 м след началото на пътя нагоре има коларен път вдясно. Кара се по него само направо до паметника на Васил Левски. Там се паркират колите (голям паркинг).
За обекта се хваща пътека. На 10-20 метра е и е маркирана, казва се "Римски път". Малко след като тръгнете по нея ще видите и скалите. Пътеката води точно под горния слой скали, а долния се намира точно под него. За да слезете на долния слой се минава по пътека (дясно от скалите, отивайки към тях) с маркировка, която почва точно преди първите маршрути на горния слой.

НЯМА АКТИВНОСТ